Iako svaki dan gledamo reklame sa skupim hemijskim proizvodima za lice, ipak, najbolja i najzdravija nega lica je prirodnim putem. Svi sastojci koji su vam potrebni za ove maske su vam lako dostupni, ekonomični i većinu već imate u kuhinji.

Probajte neku od sledećih maski i videćete odlične rezultate za kratko vreme:

1. Maska za zateguto i čvrsto lice

Kafa i med – Pomešajte jednu kašiku kafe sa jednom kašikom meda. Smesu nanesite na lice i ostavite da odstoji 20 minuta, a zatim lice isperite hladnom vodom. Postupak ponavljajte tri puta nedeljno.

2. Maska za uklanjanje mrtvih ćelija kože

Med i limun – Pomešajte jednu kašiku meda sa malo limuna, a potom smesu nanesite i ostavite da deluje 20 minuta. Zatim lagano isperite mlakom vodom. Postupak ponavljajte jednom nedeljno.

3. Maska koja će koži vratiti sjaj

Jogurt i limun – Ovaj spoj prirodnih sastojaka vratiće sjaj vašem licu. Izmešajte po jednu kašiku jogurta i limuna, nanesite na lice i ostavite da deluje 5 minuta. Isperite hladnom vodom, a postupak ponavljajte dva puta snedeljno.

4. Maska za kožu bez akni

Med i cimet – Cimet je poznat po svom antibakterijskom dejstvu. Pomešan sa malo meda, pomoćiće vam da se brzo oslobodite akni. Smesu nanesite na lice i ostavite da deluje oko 30 minuta, a onda isperite hladnom vodom.

5. Maska protiv bora

Jaje i aloja vera – Ulje aloje, kao jedno od najblagotvornijih za našu kožu, pomoći će vam da sprečite sitne i nove bore, za kratko vreme. Pomešajte tri kašike ulja aloje sa jednim jajetom. Ostavite masku da deluje 30 minuta, a zatim isperite. Postupak ponavljajte dva puta nedeljno.

Izvor: zenasamja.me
Foto: pixabay.com