Jabukovo sirće je višestruko korisno i čarobno, blagotvoreno za ljudski organizam. A može da doprinese i vašoj lepoti. Stavite ga na lice i videćete kako nestaju akne, proširene pore i staračke pege.

Jabukovo sirće ima pH vrednost veoma sličnu vrednosti ljudske kože. Upravo to svojstvo, prirodne alfa kiseline smiruje i obnavlja kožu. Ova namirnica smiruje svrab kod suve kože, smanjuje pore i zateže kožu.

Akne
Kiselina u sirćetu koja potiče od jabuka je jako dobar tonik za čišćenje lica. Ne samo da prirodno umiruje kožu, već deluje i antibakterijski. Jednom dnevno nanesite sirće vaticom na lice. Operite mlakom vodom posle.

Za proširene pore i čišćenje kože
Sirće je tonik za lice – smanjuje pore, čisti lice, zateže ga i podstiče cirkulaciju. Pomešajte pola čaše vode i pola čaše sirćeta, dodajte par kapi eteričnog ulja od lavande, sa vaticom nanesite smesu na kožu i pustite da deluje dva minuta. Ponavljajte do dva puta dnevno.

Uklanja fleke
AHA kiseline u sirćetu uklanjaju izumrle ćelije površinskog epiderma. Vremenom, redovnom upotrebom možete smanjiti broj staračkih pega na licu. Sirće sipajte pravo na staračke pege. Koristite vatu ili gazu za premaz područja na koži zahvaćenih pegama ili drugim promenama. Ostavite sirće da deluje pola sata. Ponavljajte postupak dva puta dnevno šest nedelja.

Izvor: B92