Pravilno nanošenje kreme doprinosi mlađem i svežijem izgledu kože. Kako biste sačuvali kožu lica, obezbedili joj dovoljno kiseonika, zadržali elastičnost, veoma je bitno pravilno naneti kremu – treba je naneti u malim količinama, blagim masaž pokretima. Pogledajte u nastavku teksta kratak vodič za pravilno nanošenje kreme.

Saveti za nanošenje

Nanošenje na čelo

Kremu mazati prstima obe ruke blagim pokretima krenuvši od sredine čela prema kosi, a zatim iznad obrva od sredine prema ušima.

Nanošenje oko očiju

Na regiju ispod očiju kremu nanositi blagim pokretima od spoljne strane oka ka nosu (u centru, a ne iz centra kao što se nanose mnoge druge kreme). Kremu zatim naneti ispod obrva – krenuti od korena obrve pa laganim pritiskom mazati ispod obrve do njenog završetka.

Nanošenje na obraze i nos

Kremu nanositi polukružnim pokretima od nosa ka ušima. Mazanje nosa započinje od nozdrva ka korenu.

Nanošenje na bradu

Kremu nanositi od brade (centra) ka spoljašnjem delu, prema ušima. Zatim, laganim kružnim pokretima kremu naneti od središta donje usne.

Nanošenje na vrat

Kada je reč o godinama, kažu da vrat nikad ne laže. Zato, ne zaboravite da nanesete kremu na vrat gde je koža vrlo tanka i osetljiva. Kremu naneti laganim pokretima od baze vrata prema bradi i ušima.