Видеоролик мезороллер

Mezoterapija je uvođenje biološki aktivnih supstanci pomoću intradermalne injekcije. Kreator imena tehnike je Mišel Pistor (od grčkog “mezo” – sredina i “terapi” – lečenje).

Ljudska koža je jednosmerna membrane – to je organ koji samo sa jedne strane propušta znoj, toksine,. Stoga, čak i najbolji “napredni” kozmetički efekat ne može da se postigne samo na površini kože bez probijanja barijere epiderma. Većina krema se apsorbuje samo 3% one ne prodiru duboko u kožu, tamo gde zapravo počinje starenje.

Mezoterapija omogućava da se biološki aktivna jedinjenja isporuče pravo u srednji sloj kože. Efikasnost postupka uzrokovana je dejstvom aktivnih komponenata uvedenih u kožu, a stimulacija kože vrši se putem mikro igle.

Za postupak kućne mezoterapije koristi se mezoroler, a ne špric za ubrizgavanje aktivnih supstanci pod kožu. Mezoroler je valjak sa mnoštvom mikroskopskih iglica koje prodiru u kožu sa dosta mikrooštećenja. Ovom metodom, apsorpcija kozmetičkih proizvoda, povećana je 97%.

Kućna mezoterapija ima niz prednosti:

  • Mezoroler deluje mnogo osetljivije na kožu,
  • Upotreba mezorolera kod kuće je manje traumatična i skoro bezbolna,
  • Koža nakon postupka vraća prvobitni izgled kroz nekoliko sati, odnosno, kućna mezoterapija ne zahteva izolovanost
  • Postupak se može obaviti kod kuće, u pogodnom trenutku, ne prilagođavajući se rasporedu salona,
  • Troškovi kućne mezoterapije nemerljivo su manji nego u salonima.

Uzrast u kojem treba koristiti kućni mezoroler je individualan. Obično se primenjuje od 25. godine (ne više od jedanput u 7 dana), nakon 35. godine, poželjno je organizovati kućne mezoterapije dva puta nedeljno, a posle 45 godina – dva do najviše tri puta nedeljno (tj. na svaka 3 dana) ukoliko je to zaista potrebno i prija vašoj koži.

Šta bi trebalo da bude mezoroler visokog kvaliteta?

Mezoroler valjak se sastoji od igle i drške. Za kućnu upotrebu dužina mikroigle ne bi trebalo da bude veća od 0.5 mm (Lora valjak ima 200 igala od 0,5 mm). Igle kraćih dužina su pogodne samo za veoma osetljive delove kože kao što je predeo oko očiju. Tretmani sa dužim iglama su bolni, mogu da oštete kožu i pogodni su samo za tretmane u salonima.

Mezoroler igle su obično od medicinskog čelika, plemenitih metala, titanijuma. Mezoroler igle od medicinskog čelika su jeftinije od igala napravljenijh od plemenitih metala, ali se one brzo tupe. Najbolja opcija je mezoroler sa titanijumskim iglama, koji dolaze u kompletu sa serumom Lora: one su jače, duže ostaju oštre, inhibiraju mikrobiološke aktivnosti i održavaju sterilnosti, ne oksidiraju, ne nagrizaju se u kontaktu sa kožom.

Održavanje mezorolera

Mezoroler – uređaj treba individualno koristiti, nije preporučljivo da koriste čak ni najbliži rođaci. Mezoroler zahteva pažljivo rukovanje i uvek bi trebalo da bude samo za ličnu upotrebu. Pre i posle svake upotrebe (osim prvog puta – pošto je sterilan kada se otvori pakovanje) mezoroler se pere pod mlazom vode i steriliše uranjanjem rolne u potpunosti u posudu sa alkoholom, hlorheksidinom ili vodonik peroksidom u trajanju od 7-10 min. Takođe je moguće pripremiti mezoroler za naredni tretman koristeći UV zrake specijalnom lampom u trajanju od 45 minuta.

Mezoroler ne bi trebalo da se koristi više od 15-20 puta (što je dovoljno za jedan ciklus tretmana), nakon čega se mora zameniti, inače igla može povrediti kožu.

Postupak pripreme za mezoterapiju

Pre postupka mezoterapije, lice koje se tretira se očisti, da bi se uklonila šminka, prašina i prljavština, losionom ili alkoholnim rastvorom hlorheksidina (0,05%). Dve doze dozatora su dovoljne da se nanese tanak sloj seruma na lice. Ako je potrebno, količina seruma može da se poveća. Serum je svetle, nežne teksture i što je veoma važno za primenu uz mezoroler, ne sadrži parabene i mirise.

Kako se koristi mezoroler

Lice treba da bude podeljeno po oblastima tretmana:

– 1. regija: zona čela. Prelaziti mezorolerom po linijama od korena nosa prema slepoočinicama i od korena nosa ka liniji rasta kose poprečno
– 2. regija: srednja trećina lica (obrazi, jagodice, nos). Merozoler treba pomerati u samo jednom pravcu, po dijagonali na gore, od nosa ka jagodicama po navedenim linijama.
– 3. regija: brada, linija vilice, vrat i podbradak. Mezoroler treba pomerati takođe u samo jednom pravcu, na gore, od podbradka ka uhu i vertikalno po vratu na gore prema podbradku.

Mezoroler treba koristiti nežno, bez pritiska, 5-10 puta gore-dole. Nakon tretmana kože mezorolerom, na kožu treba naneti ponovo serum “Lora Mezoefekt” lakim masažnim pokretima. Nakon sprovedenog postupka, poželjno je nekoliko sati ne izlaziti iz kuće kako bi se izbeglo mikro inficiranje. Koža tretirana mezorolerom, je crvena i malo otečena, što je normalno. Nakon sat i po do dva, crvenilo se smanjuje. Pre izlaska napolje, preporučljivo je staviti kremu za sunčanje “Lora SPF 50 +”, koja pored visokog zaštitnog faktora, hrani, vlaži i podmlađuje kožu, te sprečava stvaranje neželjene pigmentacije.

Koliko dugo traje rezultat?

Rezultati trajanja tretmana “Lora Mezoefekt” seruma su 4 do 6 meseci, pod uslovom da se postupci sprovode 1-3 puta nedeljno. Tretman se može ponoviti sa intervalom od 3-4 nedelje.

Kliničko ispitivanje uticaja seruma “Lora Mezoefekt” zajedno sa mezorolerom u trajanju od mesec dana dalo je odlične rezultate. Utvrđeno je da je, uz upotrebu mezorolera, serum 2-3 puta efikasniji. Stoga, se za samo 4 nedelje značajno povećava elastičnost kože, vlažnost, bore se poravnavaju, konture lica se zatežu, postaju jasnije, kao kod mladih osoba, ten kože postaje blistav.

Kontraindikacije

Pre korišćenja mezorolera, uverite se da je vaša koža zdrava, da nema upala, iritacija. Korišćenje kućnog mezorolera je kontraindikovano ukoliko postoje problemi kao što su akne, ekcemi, herpes, a takođe i prisustvo mladeža i nepodnošenja komponenata seruma. Ako ste zabrinuti zbog bilo kakvih promena u oblastima kože koje planirate za tretman mezorolerom, budite sigurni i konsultujte dermatologa pre početka procedure. Ne sprovodite postupke tokom trudnoće, posebno u kasnoj trudnoći, tokom dojenja, nije poželjno koristiti mezoroler tokom menstruacije, u periodu oporavka posle ozbiljnih povreda i operacija.
Koristite samo preporučeni mezoroler serum Lora, sastavljen pažljivo i dizajniran da zadovolji prodiranje supstanci u dublje slojeve kože.

Praktični saveti

Kućna mezoterapija je povezana sa određenim ograničenjima. Nakon sprovedenog postupka od 3 do 5 dana ne bi trebalo da posećujete javna kupatila, saune, bazene, solarijume i sunčanje na otvorenom. Takođe, u periodu između dve mezoterapije nije poželjno da obavljate i druge kozmetičke zahvate, pogotovo uz upotrebu pilinga i sl. Ovo može dovesti do iritacije kože i povećati osetljivost.